förlåt för otroligt dålig uppdatering

Tjenare. nu är det så att lilla jag har fått börja nedtrappning av korsett! Lagomt glad! Den 26:e oktober fick jag börja med att ha av den i 8 timmar, alltså under skoltiden och åh, vilken känsla! Så skulle jag ha i tre månader och den 26:e januari ska jag bara sova med den. Det är ju snart!! Ska endast sova med den i typ 3 månader. Så till sommarn är jag av med den för gott!

Men under min korsett tid så har jag inte tränat något alls, för jag har haft olika läkare (flyttat mig från västerås till stockholm) och de säger alla olika. Nu senast när jag skulle träffa en läkare som jag redan träffat ett antal gånger så var hon tvungen att operera så jag fick prata med en annan läkare, det var han som meddelade mig att jag fick börja nedtrappningen.
Han sa att jag i princip kunde kasta korsetten i väggen redan i oktober och aldrig ha på mig den igen..
''Hmmm'' tänkte jag och mamma, det var ju för bra för att vara sant, för jag menar, jag har ju noll ryggmuskler, och det är ju förståeligt eftersom jag inte har använt de musklerna på 4 år.

Mamma ringde en sjukgymnast och nu har jag börjat träna.
Det är en annorlunda träning, speciellt anpassad för mina krökar, jag kan lägga upp bilder på träningen, eller ett helt inlägg är ju smartast. Det går ut på att hålla i två stavar, fixera på att ''dra in'' höften så att naveln och hakan och näsan är i en lodrät linje (jag har 2 krökar). Medans man gör det så ska man luta sig framåt några millimeter och trycka ner stavarna med armarna. Det är bara millimeter rörelser som knappt syns men dom känns! Sedan är det en till övning som jag kan ta senare.
Grejen med dessa övningar är att man tränar musklerna ryggen inte har använt. De som är på''kortsidan'' av kröken om ni förstår (Kolla bild). De har tryckts ihop och glömts bort av kroppen i flera år så då är det uppenbarligen ganska svårt att få dem starka igen, men det är verkligen inte omöjligt.
Sjukgymnasten jag går till heter Marianne, hon är specialiserad påskoliosryggar så man ör i trygga händer, så om ni bor runt köpings område rekomenderar jag er att besöka henne!
Det röda visar musklerna jag ska träna, de är ihoptryckta och bortglömda.
Det gröna visar de muskler somhar fått gjort allt jobb, de är typ utänjade.

RSS 2.0