svar på gamla frågor

kollade lite i kommentarsfältet på ett gammalt inlägg, och jag tänkte svara snabbt på en fråga och länka till en till tjej som har skolios och har opererats :)
(som ni ser är frågorna från januari...)
Emelie:
Det beror på, jag fick en ny mördar-korsett i början på juli, och jag har ännu inte kommit i den än. Detta är den första korsett jag inte har ändrat någonting på, det vill säga värmt ut där det trycker, vilket jag har gjort med alla andra korsetter. Då förlorar de ju formen och blir dåliga, (fast bekvämare).
Så det du kan göra är att försöka att hitta sätt att underlätta där det trycker, och ha på dig korsetten så mycket som möjligt. Hos mig personigen så trycker det konstant och känns som brännsår/knivhugg på högra delen av bröstkorgen och på höger höftkula, då brukar jag lägga mig ner, antingen på hårt golv på rygg, eller i sängen/soffan på sidan så att man underlättar trycket.
Bella:
Hejhej! ser att du nu har opererat dig, och jag hoppas att alt gick bra och att du mår bra nu! (Och att du har kvar din blogg, haha!)
LÄNKE-LI-LÄNK!

Dela med er av era egna tips!! :)

en jättefin bild på mitt sår på revbenen som håller på att läka.
Det enda man egentligen kan göra med köttsår är att ha av korsetten så mycket man kan så att det får luftas. Annars finns det plåster, som är gjort av nåt gummi-liknande material (DuoDerm Extra Thin, finns i flera storlekar). Jag har använt det på höger höft ganska länge och det har varken blivit bättre eller sämre. Samma sak här på revbenen, men när man ska ta bort plåstret så tar klistret med sig typ sårskorpor så man är tillbaka till ruta ett igen..
Men vad ni än gör använd inte vanliga plåster, det funkade verligen INTE för min del, det blev nya rivsår bara.

fel mail

Ska bara säga att min mail funkar inte så skriv era frågor som kommentarer, så svarar jag så fort jag kan ! :)

korsett

tjena. tänkte berätta lite snabbt om vad som hände i somras.

I april ringde mamma till min läkare och ville ha svar på hur min handröntgen gick. (Man gör en handröntgen för att se om man har vuxit klart, eller om man har mycket kvar att växa.) Då fick hon svaret: Det är liiiite kvar som måste växa men jag bokar en tid åt er i början på juni och då får du börja nedtrappningen.
''Yey'', tänkte jag såklart.     Några månader gick och vi fick en kallelse till den 4:e juli. Då kollade hon på min rygg och klämde och böjde osv, så säger hon: ''ryggraden är fortfarande böjlig så du har ca ett år kvar''. Så nästa år får jag ta av korsetten.
''Hmm okeej'', tänkte jag, och försökte se det positiva i det hela, men så säger hon ''Du måste byta korsett''. ''NOOOOO!!'', det är det jobbigaste som finns! Fast man brukar bli van med den nya korsetten efter nåra veckor.
Men icke denna. den här är den brutalaste korsett man kan tänka sig. Har köttsår på revebenen och höftknölarna, och det är aldrig någonsin någolunda bekvämt, om ni förstår, det gör alltid ont. Och nu om en vecka så ska jag börja gymnasium, träffa nya människor och gå igenom ''hej jag heter gabriella och jag har skolios''-skiten igen!
Sorry för ett lite deprimerande inlägg, men känner att jag måste skriva av mig lite.
Det jobbigaste i det hela är ju att de ändrar deadlinen hela tiden, visst är det svårt att veta men då ska man ju inte ge falska förhoppningar.. 2008, när jag fick min första korsett så sa de att jag skulle bli av med den efter två år, alltså 2010, men det ändrades till 2012.

Hej

Hej igen, om jag har några läsare kvar. Jag slutade skriva här för glera månader sen, för att jag inte hade så mycket att skriva om. men nu har jag ca 1 år kvar med korsetten och jag ska kämpa hårt, så nu ska jag börja skriva mer här!

RSS 2.0