uppdatering

Dålig uppdatering för att jag inte har något att skriva om. Eller jo, nu har jag det då. Mats (ortopeden i sthlm) ringde nyss, och han berätta att han hade pratat med Stefan (min läkare i västerås) och sagt att han ville att jag skulle vara utan korsett i 24 timmar och sen röntga och se hur stor kröken är utan. Har inget fast datum än, men jag säger till när det är spikat!

Nya & Gamla korsetten

Här kommer lite jämförelser på gamla och nya korsetten. Eftersom jag inte vet exakt vad han gjorde så får ni jämföra med ögat! Här är lite bilder.. BTW: skit i siffrorna på bild 1. xd










Och så får ni en bild på min övre rygg. Här ser man skoliosen från utsidan. Det är minimalt, och det var just därför min skolios upptäcktes sent, nästan för sent. Iaf, de röda strecken är skulderbladen och lungor, ja, hela överkroppen. Det gröna är ryggraden, (på ett ungefär..)



liiiiiiite snett??? Heh,

Söndag idag,

..... Och korsetten var faktist.. skön. Iaf när jag vaknade, kan det ha någonting med de 9 kuddarna jag har i min säng? Det är faktist sjukt att jag hela tiden var tvungen att ändra på den förra korsetten med jämna mellanrum,  men med denna behöver jag inte göra någonting! Det visar ju bara hur skicklig Mats är på korsetter.. hehe.


Jag tror jag glömde skriva förut att Mats trodde att dte var ca ett år kvar för mig att ha korsett! Wiho! Om det är så , så kommer jag vara korsett-lös in no time, eftersom de första två åren med korsett gick såhär fort *knäpper med fingrarna*






EDiT; bustiern.

Bustiern är köpt på H&M för 149 kr !


Lördag.

Vaknade tidigt idag. + flera gånger inatt , kan knappt sova med den nya korsetten.. Om man ligger ner så trycker ''korsett-plastkanten'' på min ryggrad, och min höft gör också jätteont.. Men det kommer förhoppningsvis bli bättre om några veckor då, som sagt.
  Och jag får dessutom inte ändra något på korsetten, som jag brukar. Då åker jag till västerås och dom värmer ut, lägger in kuddar eller vad jag nu klagade på, hehe. Men det förstör ju också korsetten, liksom om man värmer ut den så sitter den inte lika 'figursydd' mot ryggen längre. Det talar ju för sig själv..


  Idag är det lördag. Det enda jag känner för nu är att ligga och moffa i mig choklad i soffan medans jag kollar på Twilight & New Moon. ♥
  Men om ni undrar något så är det bara att slänga in en kommentar! :-)
    Man kan säga att det är frågesport 24/7 - 365! Hahah..



PS! Bustiern får 10+!!

sjukhusvistelse i sthlm

Såhär gick gårdagen till.


   Först åkte vi till stockholm, träffade mats och jag provade en sprillans ny korsett, (som tydligen kostar 11.000 kr!) obehagligt som vanligt! Men vi fick den bra, och när han skulle göra lufthål och allt det där så fick jag en korsett-lös timme, så vi gick och åt på subway, aaaah! ♥
  När vi kom tillbaka så prata vi lite och så. Sen ut på stan igen! Köpte en bok om gucci, 2 näspiercingar, en bustier och trosor.
   Och sen innan vi drog hem så åt vi på nån resturang..
Så det var inte så farligt. Men han gjorde en väldigt ''rå'' korsett, och en del av 'plastbiten som går upp i armhålan' tog han bort. Så nu trycker det lite varstans och det kommer det göra de närmsta veckorna.. AJ MIN HÖFT! 







rekommenderar!! jäätteskön, mycket bättre än vanlig bh!



köttet gömmer sig där under! pommes på sidan om !





sorry....

uppdaterar imorgon istället, måste vila, har ont av den nya korsetten!

skriver om dagen om 1 timme!

BRB :)

Kläder på korsetten.

Detta inlägg är väl till alla ni som har problem med kläderna på korsetten. Ja, här är iaf lite tips!



















JA; THAT'S IT, IALLAFALL VAD JAG KAN KOMMA PÅ NU, OCH JUSTIA, DE BÄSTA TROSORNA ÄR TYP HOTPANTS/BOYSHORTS, xd
        FRÅGA OM DU UNDRAR NÅGOT :-)



correction!

RÄTTELSE; ska tydligen till St. Göran-sjukhuset på Kungsholmen... öh..? Vette fan vad det är för sjukhus xd
 menmen, verkar bra, då!

torsdag - stockholm.

 It it settled. På torsdag skall jag vara på Karolinska sjukhuset, Stockholm. Kl. 09.30. Avfärden blir väl nån gång vid 7-8. *suck* Har faktist aldrig vart på det sjukhuset..




Designen är i princip klar, nu!

jepp, så här kommer det se ut ett tag nu! Vänj dig :)


Idag var jag hemma, lite småsjuk & ont i höften som satan!
  Och för en halvtimme fick jag ett samtal från Mats, (ortoped i Stockholm) och jag fick en tid hos honom på torsdag. Om nån så är det nog han som kan fixa en fungerande korsett åt mig. Den jag har nu har inte verkat så bra.. Har faktist förvärrat graderna med 5 °. Vilket är mycket! Så jag är jättenervös inför den kommande veckan. Det är därför jag har vart lite ''off'' i skolan. Hehe, sorry Olivia för att jag agerar som en bitch..
   Sist jag var i Stockholm för korsettens skull så var jag hos Mats. Hans korsetter brukar vara någon storlek mindre än vad man egentligen har, men det har iallafall en positiv verkan, så jag får bara bita ihop och eventuellt plugga hemma, trots alla koncentrations-förstörar... grejer... xD.

Haha, nej men nu skall jag ut på promenad med Stella!

Ifall ni vill veta så är ortoped-rummen (eller vad det kallas) väldigt tråkiga. De är högst 3x4 meter och ser ut såhär;







Nej, jag har inte anorexia (som så jävligt många folk frågade mig i min andra blogg..), korsetten gör en pissigt smal..

Första inlägget.

Tänkte skriva lite om min skolios;

 Ja, allt började den i maj 2008 då jag för första gången fick ryggen undersökt i skolan. Hon skickade mig till ortopedden i västerås och han (patrik) berättade att jag hade två krökar i ryggaraden. Krökar betyder att ryggraden har format sig som ett ''S'', det heter skolios. Dom trodde att jag var tvungen att steloperera ryggen. Fast när man gör det så får man lite hinder i livet, tex, kan inte böja sig långt ner, åt sidorna och sånt, så om man ska plocka upp nåt ifrån golvet måste man sätta sig på huk.. vilket jag gör nu.
 Iallafall, han ville att jag skulle prova med en korsett iallafall.. ( som ser ut såhär förresten..)


det röda strecket på bild 3 är en rak ryggrad, som du ser är inte min rygg sådär.. jätterak, hehe..


Ja.. Jag provade korsetten och det funkade okej. Korsetten som västerås-ortopederna gjorde funkade inte alls som dom hoppades på, så jag var tvungen att åka till Karolinska för att få ''experthjälp''. Och det fick jag, en som dom kallar en perfekt korsett men den var ett riktigt helvete.. Dom första veckorna låg jag bara ner typ. Kunde knappt röra mig för det gjorde så ont. Men jag vänjde mig och efter en och en halv månad så blev den faktist.. bekväm. Det gick några bra månader, ungefär hela sommarlovet tills jag var tvungen att byta korsett, fast den här gången behövde jag inte åka till stockholm. Utan västeråskillarna klara det, haha. Dom fixade korsettgrunden, och fråga mig vart det gjorde ont och så fixade dom det. Jag har bytt korsett 3-4 gånger sen jag fick den, och det är för jag växer och korsetten måste vara formad efter min egen kropp. Två av mina kompisar har faktist provat den och jag tror inte dom gillade det? Hahah.
 Men med den här korsetten kommer det också blåmärken och skavsår. Skavsår är det värsta som kan hända, det har hänt mig en gång vid revebenen, men det försvann efter jag hade kletat på idominsalva och släppt på korsetten där uppe. Här får ni två bilder på min mage / sida där korsetten har klämt, därav blåmärken.
 



Och när korsetten bara stödjer ryggen liksom håller den uppe hela tiden så tränar jag ju den aldrig .. Typ som ni andra, nör ni tex går så tränar ni ryggen och bäckenet litegrann, men det gör ju inte vi skolios:are eftersom korsetten gör allt jobb, och sen när man tar av korsetten för gott så kanske man knappt orkar hålla upp ryggen. Typ som spädbarn som inte orkar hålla upp sitt eget huvud. Så därför har jag (eller, ja alla som har korsett) fått rygg&bäcken-övningar. Som man gör varje dag. och då tar man av korsetten, men jag har ett gymkort så jag brukar gå på gym 3 ggr i veckan. Och då tränar jag mest ryggen ofc.
 Och när jag säger till mina vänner att jag har ont i ryggen så menar jag nog oftast jag är så trött i ryggen att jag knappt kan stå upprätt. Typ som att man är trött i armen , men när man sträcker ut den så blir det bra igen. Fast jag kan inte sträcka på ryggen, så då blir jag på dåligt humör, och då vill säkert ingen ha nåt med mig o göra .. haha. Så då är det alltid bäst att åka hem.
Och andra gånger så har jag jätteont i sidan (bild 2 ↑) för jag har (som många) ett revben som sticker ut några mm mer än dom andra så om jag typ har böjt mig ner för fort eller nåt så trycker korsetten åt där. som fan. och det gör så ont så att man bara vill skrika. Och då kan jag absolut inte andas med lungorna, utan jag är tvungen att andas med magen.. ni fattar.


 Och korsetten är inte bara jobbig mot ryggen, utan den förstör kläder också! Såna här tunna fina T-shirts som gnuggas mit spännena på ryggen så att det blir hål :( Den har faktist förstört ett par mjukisbyxor också.. längst ner på korsetten är det en tillräckligt vass kant som förstör leggings, tight och mjukbyxor. Inte ett par jeans har dött än, faktist. yeey. Apropå jeans. Många tjejer som har skolios har bara mjukisbyxor och munkjackor, liksom mjukdresser. Men jag är lite mannekäng så jag känner mig tvungen att ha jeans, så till er som vill ha jeans men tycker att jeansen drar ner linnet ni vikit upp:
Köp High Waist och i stretch. Jag köpte mina jeans i november förra året på Cheap Monday och dom passar fortfarande, och dom är jätte sköna också!

Så , nu får det räcka med min skolios, jag uppdaterar väl om jag kommer på något viktigt, men här får ni några bilder också;



Lite hur korsetten ser ut. Där det står höft betyder att det är ett skydd så att höften inte åker iväg åt fel håll.



det röda strecket beskriver på ett ungefär hur min ryggrad ser ut




Ni som känner igen texten, beror på att jag kopierade den från min .. 'vardagsblogg'.
 Bara för att komma igång.. hihi


xoxo!

Naella.blogg.se

...Är min riktiga blogg! Skaffade endast den här för er '' skoliosare ''.

enjoy! skall försöka uppdatera så ofta jag kan.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0